Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahalené selské dívky

19. 3. 2008
Zahalené selské dívky - 4 porce
 
Snadný a vynikající norský moučník, navíc nosí něžný a poetický název. Stejně jako dívky, tak i dezert je zahalen tajemstvím. Než vaše lžička a chuť odkryjí vrstvu šlehačky, netušíte, že prostá strouhanka v jemně zkaramelizovaném stavu s podušenými jablky chutná víc než skvěle!
 
6 jablek
12 lžic strouhanky
12 lžic cukru
4 lžíce másla
250 ml smetany ke šlehání
kousek celé skořice
lžíce mleté skořice
 
Šlehačku ušleháme dotuha a uložíme ji do lednice.
 
Z jablek odstraníme jádřinec, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, vsypeme 2/3 cukru, celou skořici a směs povaříme do zhoustnutí.
 
V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr, necháme jej rozpustit, vmícháme strouhanku a orestujeme. Necháme vychladnout, stejně tak podušená jablka.
 
Do pohárů vrstvíme jablka, strouhanku, šlehačku, a to vše ještě jednou zopakujeme.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář