Zahalené selské dívky
19. 3. 2008
Zahalené selské dívky - 4 porce
Snadný a vynikající norský moučník, navíc nosí něžný a poetický název. Stejně jako dívky, tak i dezert je zahalen tajemstvím. Než vaše lžička a chuť odkryjí vrstvu šlehačky, netušíte, že prostá strouhanka v jemně zkaramelizovaném stavu s podušenými jablky chutná víc než skvěle!
6 jablek
12 lžic strouhanky
12 lžic cukru
4 lžíce másla
250 ml smetany ke šlehání
kousek celé skořice
lžíce mleté skořice
Šlehačku ušleháme dotuha a uložíme ji do lednice.
Z jablek odstraníme jádřinec, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, vsypeme 2/3 cukru, celou skořici a směs povaříme do zhoustnutí.
V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr, necháme jej rozpustit, vmícháme strouhanku a orestujeme. Necháme vychladnout, stejně tak podušená jablka.
Do pohárů vrstvíme jablka, strouhanku, šlehačku, a to vše ještě jednou zopakujeme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář